Hart Coherentie feedback training

Hart Coherentie feedback trainingMet hartcoherentie training verbetert u uw omgang met stress en daarmee uw gezondheid.

Speciale hartslag meting1:

De hartslag varieert continue in snelheid. Deze versnellingen en vertragingen noemt men de hartslagvariabiliteit. De hartslagvariabiliteit verandert per milliseconde en kan overzichtelijk in beeld gebracht worden met een harslagcoherentieprogramma.

Deze hartslagvariabiliteit komt voort uit het continue zoeken van het lichaam naar een balans tussen actie- en russtand. Wanneer er harmonie is in de emoties, de geest en het lichaam dan ontstaat er een mooie vloeiende balans in de hartslagvariabiliteit. Er wordt dan gesproken van coherentie. Wanneer deze harmonie verstoord is door negatieve stress of gevoelens, zoals frustratie of angst dan raakt deze balans verstoord. Er ontstaat een hakkelig patroon. Het lichaam kan geen goede balans vinden.

Hartcoherentie training:

De emotionele en lichamelijke veranderingen die gepaard gaan met stress, angst, frustratie en negatieve gevoelens hebben een ongunstig effect op de gezondheid. Gelukkig zijn deze veranderingen goed te beïnvloeden.

Bij hartcoherentie training wordt de balans in hartslagvariabiliteit zichtbaar gemaakt. Samen met specifieke hartcoherentie oefeningen helpt dit om te leren de emotionele en lichamelijke reacties op stress positief te beïnvloeden. U ziet direct het effect van oefeningen op uw hartslagbalans. U krijgt hierdoor een betere controle op uw eigen gezondheid.

Verbetering in de gezondheid:

De hartcoherentie training kan helpen bij mensen die last hebben van stressklachten, angst, depressie, emotionele disregulatie, hart en vaat aandoeningen, fibromyalgie, kanker, chronische pijnklachten, piekeren of slaapproblemen.

Het kan ook behulpzaan zijn bij mensen die hun presteren willen verbeteren, lichaambewuster willen worden, of meer rust, focus en concentratie willen hebben.

Met hartcoherentie training verbetert u uw omgang met stress en daarmee uw gezondheid.

Bron:

  1. De hartslagvariabiliteit als graadmeter voor de gezondheid; K.