Ervaringen van cliënten:

He Wouter (mei 2016)

Vorig jaar ben ik bij jou geweest voor spanningsklachten en knieklachten. Ik wilde je - nu ik er met wat meer afstand op terug kan kijken- graag laten weten wat een bijdrage dat voor mij is geweest. Ik heb namelijk echt het gevoel dat je de angel er toen uit hebt getrokken. 

Toen ik bij jou kwam was ik zo gespannen als een veertje en kon ik spanning en ontspanning niet eens van elkaar onderscheiden. Het was een verademing om te ervaren dat ik ook ontspannen kon zijn. Nu ben ik nog steeds af en toe gestresst, maar voel ik precies in welke spieren de stress samenknoopt omdat ik over de grote lijn wel ontspannen ben. De pressure point massage pas ik eerlijk gezegd niet zo vaak meer toe, maar het idee dat ik die achter de hand heb is fijn, haha. 

Ik ben ook weer een beetje gaan dansen sinds een paar maanden. Van danspartners hoor ik dat ik veel ontspannener, zachter en losser dans dan voorheen. Sommigen denken dat ik het afgelopen jaar aan techniek heb gewerkt, terwijl ik juist een jaar niet had gedanst. 

Sowieso is er veel veranderd in m'n leven omdat ik vanuit de staat van ontspanning veel beter naar m'n eigen situatie kon kijken. Ik heb m'n relatie na 6 jaar verbroken (ook daar zat veel spanning), ben naar een andere stad verhuisd, ben aan een nieuwe grote klus begonnen...  en ik heb zelf nog verder geleerd om mjn oude patronen en oordelen te herkennen en los te laten. Alles voelt inderdaad meer in balans nu. 

Ook de knieën gaan goed. Soms ervaar ik nog wat pijn of strakheid in de bovenbeenspier. Maar door niet in de frustratie te blijven hangen, het waar te nemen, en te laten voor wat het is, blijft het nooit lang. Ik voel me helemaal niet meer belemmerd in m'n doen of laten. 

Dank dus! Dat je me hebt geholpen om al die stappen te kunnen zetten. 

Met hartelijke groet,

Jose, 27 jaar


Spanningsklachten in de armen nek en schouders
vrouw  (27 jaar) september 2015

De psychosomatische fysiotherapie van Wouter heeft geholpen mijn lichamelijke spanningsklachten te verminderen op een zeer prettige, verhelderende en vernieuwende manier. Wouter heeft mij geleerd dat spanningsklachten zoals RSI kunnen verminderen door een mildere, niet-oordelende observatie van de klachten en het zoeken naar kleine delen waarin je wèl kunt ontspannen, in plaats van streng te oordelen en het gehele probleem in één keer te ‘moeten’ veranderen. Behalve de gesprekken en de oefeningen heeft de rustige en ongedwongen sfeer bijgedragen aan een sterke vermindering van mijn klachten.


Cervicogene hoofdpijn en migraine
Debby (63 jaar) juli 2015

Door mijn cervicogene hoofdpijn en migraine bezocht ik praktijk HersteldeBalans, wat tevens mijn eerste kennismaking was met psychosomatische fysiotherapie. Ik heb de holistische benadering en aanpak als zeer prettig en doeltreffend ervaren. Wouter heeft mij vanuit verschillende invalshoeken tools aangereikt om daarmee mijn hoofdpijnaanvallen te kunnen reduceren. De rustige ambiance en het feit dat je echt door hem gezien en gehoord wordt maken de behandelingen tot een positieve ervaring! Nogmaals bedankt

Chronische nekklachten
Anna (39 jaar) februari 2015

Vanwege nekklachten heb ik een reeks aan behandelingen gehad. Hierbij is met name het zelf aan de slag gaan met het herstel een leidraad geweest. Ik heb diverse technieken geleerd die ik altijd zal kunnen toepassen. Met name het strekken van de kruin, het als het ware subtiel lang maken van de nek is heel nuttig gebleken. Deze beweging werd begeleid met weerstand, wat Wouter mobilizing awareness noemde. Heel leek een simpele techniek, maar gaf mij weer gevoel en coordinatie terug in de nek waar spanning en pijn de overhand hadden. Ook het zelf uitmasseren van knopen is een goede handreiking geweest. Mijn klachten zijn helaas nog niet 100 procent verdwenen maar wel goed beheersbaar geworden.


Duizeligheidsklachten bij angst.

Heleen (49 jaar) december 2014
 

‘Uit balans’ was ik, en met die klacht kwam ik bij een psychosomatische fysiotherapeut terecht. Ik vond het prettig om de psychosomatische ingang te kiezen, omdat het bij mij ook letterlijk ging om geest en lichaam: mijn angstklachten uitten zich heel lichamelijk. Ik voelde me geregeld wankel op de benen.

Tijdens de behandeling deden we oefeningen die enerzijds lichamelijk waren: meer aarden, evenwicht zoeken, en anderzijds ook bedoeld waren om mijn geest te herprogrammeren: ik leerde affirmaties te gebruiken om in het heden te blijven, me te richten op positiviteit. Die affirmaties, bekrachtigd met een gebaar, werken als je ze heel vaak herhaalt.

Inmiddels gaat het beter met mij, ben ik meer in balans. Ik vond de aandacht voor geest en lichaam heel effectief.


Vermoeidheid na wondroosinfectie.

Anne (39 jaar) april 2013
Na een wondroosinfectie aan mijn been met een langdurig ziekzijn, kwam ik bij Wouter voor graded activity. Ik had nog steeds last van extreme vermoeidheid en het lukte me niet goed om hier zelfstandig in te revalideren.
De oefeningen die Wouter aan mij gaf en vooral de manier waarop hij de opbouw aanpakte hebben me veel goed gedaan. Ik vond hem heel rustig, duidelijk en steunend. Hij motiveerde me zonder druk op me te leggen, gaf veel relevante uitleg en was op de juiste momenten confronterend.
Ik heb mijn doelen bereikt: ben minder moe, heb weer spierkracht terug en evenwicht en uithoudingsvermogen. Daarnaast kan ik de dingen die niet binnen mijn mogelijkheden liggen op dit moment beter aanvaarden (mede ook dankzij de info over omgaan met pijn  vanuit de Acceptance en Commitment Therapie (ACT).

Kortom ik ben erg tevreden over de behandeling bij praktijk HersteldeBalans en raad deze ook aan anderen aan.


Angst en paniekklachten na een operatie:
Bas (41jr) maart 2013

In September 2012 ben ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis ivm een ontstoken galblaas. Na wat onderzoeken bleek al snel dat deze het beste verwijderd moest gaan worden.  Eerste insteek van de chirurg was via een kijk-operatie maar dat bleek tijdens de operatie niet mogelijk en is veranderd in een “klassieke extractie” zoals ze dat zo mooi noemen. Na 4 dagen mocht ik weer naar huis met pijnstilling, schone pleisters en antibiotica. Herstel liep redelijk vlot ook al had ik de illusie met een tweetal weken weer aan het werk te zijn. Na 2 maanden(iom met huisarts en de arbo arts) ben ik mn werk gaan opbouwen en uiteindelijk weer volledig aan het werk gegaan. De chirurg had al gewaarschuwd voor een mogelijke psychische reactie maar daar lette ik niet meer op want het ging goed……

NIET DUS. Na de feestdagen kreeg ik het steeds moeilijker en werd angstig, draaierig en uiteindelijk kreeg ik ook paniekaanvallen. Hiermee naar de huisarts geweest en 1x naar de huisartsenpost in het ziekenhuis. Het voelde als hartkloppingen, benauwdheid en met druk op de borst. Na diverse onderzoeken ben ik in overleg met mijn huisarts gaan kijken op de site van “Herstel de Balans” praktijk voor Psychosomatische fysiotherapie. Stom verbaasd maar gelijk enthousiast omdat ik meerdere omschrijvingen herkende waar ik last van had. Met een verwijzing van de huisarts een afspraak gemaakt en dit was vanaf het begin succesvol. Gezien mijn angsten en paniekaanvallen heeft Wouter als eerste de stap gemaakt om mij te laten realiseren wat er in mijn lichaam gebeurt. Dit gaf gelijk al rust. Hierna zijn we gaan kijken naar de klachten die ik had en waar deze vandaan kwamen. Het bleek dat ik(mijn hersens) het vertrouwen kwijt was in de geluiden die mijn lichaam afgaf en dus anders reageerde. Dit veroorzaakte veel stress en een compleet verkeerde lichaamshouding.  Via veel geduld en vooral veel begrip wat mijn lichaam deed kreeg ik steeds meer grip op de werkelijke lichamelijke klachten. Samen met Wouter heb ik stap voor stap de klachten opgepakt en ook continue het psychische verhaal en de angsten erbij betrokken. Dit is zeer intensief omdat je eerst moet erkennen wat er is en je dus ook alles in je lichaam gaat voelen en beleven wat je normaal niet realiseert en voelt. Vanuit deze fase zijn we met oefeningen aan de gang gegaan om het lichaam weer in balans te krijgen en daarmee ook weer op 1 lijn met het psychische verhaal.  Wouter is een heel goede luisteraar en weet de kern van een verhaal te analyseren en daarmee het probleem zeer simpel uit te leggen en op te lossen. Uiteindelijk zijn we aan de slag gegaan met de restanten van mn operatie en heb ik de buikspieren weer leren gebruiken zoals ze bedoeld zijn. Je buikspieren zijn bv een niet te onderschatten onderdeel van je ademhaling en de reactie van je lichaam hierop is zeer groot. Ik ben inmiddels in de fase gekomen dat ik nog oefeningen doe om mn lichaam weer te krijgen waar het hoort. Maar de angsten, hartkloppingen, benauwdheid, hyperventilatie en energie gebrek zijn zeer beheersbaar tot zelfs compleet verdwenen.

Ik kan niet anders dan Wouter Beekhuis en de praktijk “Herstel de balans” zeer aan te bevelen voor mensen met psychosomatische klachten. Wouter heeft mij duidelijk geleerd te luisteren naar het lichaam en daar op te reageren in plaats van te denken in vaste patronen die juist de problemen kunnen veroorzaken en versterken.

Een prachtig persoon in een zeer effectieve praktijk.


Kuit en scheenklachten bij hardlopen:
Hans (36 jaar), september 2012

Ik heb Wouter Beekhuis bezocht voor hardloopgerelateerde klachten. Wouter wil echt de patient en de klachten goed begrijpen. Dit gaf mij het gevoel dat hij continu op zoek was naar de beste oplossing. Zowel met de behandeling, als met de adviezen heb ik gemerkt dat hij de combinatie van hardlopen en klanten goed begrijpt.

Heldere adviezen en goede behandeling gekregen. Zou hem bij iedereen aanraden!


Hyperventilatie:
Lucie (29 jaar), oktober 2012 

Omdat ik last had van spanningsklachten heb ik me aangemeld voor een intake. Hierbij had ik moeite om diep in- en uit te ademen en had ik het gevoel dat mijn hart niet helemaal goed functioneerde.

Wouter Beekhuis, psychosomatisch fysiotherapeut heeft me begeleid en ik heb daarbij een traject doorlopen van ongeveer 8 behandelingen. Tijdens deze behandelingen heb ik geleerd om tot rust te komen, mijn ademhaling weer onder controle te krijgen en geleerd in te zien dat mijn klachten vooral psychisch waren. De ademhalingsoefeningen, de gesprekken en huiswerkopdrachten hebben mij geholpen dat ik mijn rust weer gevonden heb en ook meer controle en bewustzijn heb over het herkennen en omgaan van bepaalde klachten. Belangrijk is om iedere dag een aantal rustmomenten in te bouwen en echt de tijd voor jezelf te pakken!


Spanningshoofdpijn:
Mark (43 jaar), mei 2012

Mijn nek zat strak en de pijn straalde van daar uit naar een constant bandgevoel om mijn hoofd. De huisarts verwees mij specifiek door naar Wouter om dat de klachten mede voortkwamen uit spanningen in de relationele sfeer die al jaren gaande waren. De daaruit voorkomende spanning en stress gingen zich uiteindelijk ook lichamelijk bij mij uiten.

Behalve het gebruikelijke losmaken van de spieren in de rug en nek, werden er technieken geoefend om de spieren zelf te ontspannen en de knopen weg te masseren.

Door de behandelingen zijn de verkrampingen en pijnen grotendeels weg. De spieren zijn losser. Helaas de relationele problemen zijn nog niet helemaal opgelost en het hoort er denk bij dat ik soms wel weer een beetje een bandgevoel heb om mijn hoofd heb. Gelukkig kan ik het nu zelf hanteerbaar houden door zelf thuis het geleerde te oefenen.


Lies blessure bij hardlopen
Susan (46 jaar), november 2011

Op een voorlichtingsbijeenkomst hoorde ik dat beweging ook goed is voor je stemming. Juist in mijn familie komen problemen rondom stemming met name somberheid en depressie vaker voor. Dan ben je extra alert om dit te voorkomen….

Daarbij kwam dat ik een aantal jaren terug van baan was veranderd en minder afstand hoefde te fietsen naar mijn werk en ook minder tijd had voor het huishouden omdat ik meer uren ging werken. Kortom ik was lichamelijk vrij inactief geworden en had meer aan mijn hoofd.

Toen besloot ik spontaan te gaan hardlopen. Ik kreeg echter last van blessures en hoorde dat ik bij Wouter Beekhuis hardlooptraining kon volgen. Dat heb ik gedaan en ik stond versteld van alles wat er bij komt kijken. De warming up, je houding, het opbouwen, oefeningen om bepaalde delen (het bekkenhuis) te versterken, aandachtspunten voor armen, benen, wervelkolom, hoofd. Een aantal keren gingen we samen lopen en tussen de afspraken door ging ik zelf aan het werk…..

Momenteel loop ik zelfstandig en dat gaat prima. Ik geniet ervan en merk dat mijn conditie geleidelijk verbeterd. Mijn stemming is niet verslechterd, eerder ontspant het mij en ik wil mijn wekelijks half uurtje hardlopen gewoon niet missen.

Als je wilt gaan hardlopen, begin dan weloverwogen door eerst bij een expert als Wouter, te trainen, je zult er geen spijt van krijgen!


Disfunctionele ademhaling bij sportactiviteiten
Miriam (38 jaar), oktober 2011

Klachten

Tijdens een sportmedisch onderzoek werd mij duidelijk dat ik een veel te hoge ademhalingsfrequentie had en tegelijkertijd zo'n 50% van de lucht tijdens het ademhalen niet ververs. Reden genoeg om daar wat aan te gaan doen. Niet alleen om daar tijdens het (duur)sporten plezier van te hebben, maar ook in het dagelijks leven.

Wat is je ervaring met psychosomatische therapie?

Wouter heeft mij niet alleen geleerd bewust en daarmee beter adem te halen, maar ook om daar meer rendement uit te halen. Daarnaast heb ik een aantal technieken geleerd die mij helpen beter te ontspannen. Voor mij was de focus op de sport erg goed, maar wat heb ik er in het dagelijks leven ook veel plezier van!

Wil je verder nog wat kwijt?

Wouter, ik heb veel van je geleerd, nogmaals dank je wel daarvoor en de echte praktijktest op de racefiets was natuurlijk top.


Migraine en spanningshoofdpijn.   
Anneke (41 jaar), februari 2011

Klachten:

Ik heb al mijn hele leven last van migraine. Daar kan ik op mijn manier best goed mee omgaan. Er is mee te leven al is het een zeer pijnlijke kwaal.

Het laatste jaar kreeg ik steeds meer hoofdpijn (niet alleen migraine) en ook nekklachten. Omdat ik wel 2 of soms 3 keer per week hoofdpijn had, kreeg ik ook last van vermoeidheid.  Daarom had ik een stap gemaakt om naar de fysiotherapeut te gaan.

Een collega fysiotherapeut behandelde mij een aantal weken met dry needling (spierknopen die aangeprikt worden met een acupuntuurnaaldje). Daarbij volgde ik 2 keer per week fysio fitness.

Wat is je ervaring met psychosomatische fysiotherapie?:

Omdat het nog niet snel beter ging ben ik door verwezen naar jou. Om te kijken hoe de klachten zouden kunnen ontstaan en juist dat aan te pakken of veranderen als het nodig is.

Er is samen met Wouter gekeken naar de houding van mijn lichaam en hoe deze te verbeteren en hoe hierin ook een ontspannen houding te vinden. Hierbij werd ook gekeken hoe ik dit op mijn werk kon toepassen. Zelfs met sporten heeft Wouter gekeken hoe ik loop en heb ik tips gekregen om mijn nek minder te belasten.

Wij hebben aan de hand van een soort vragenlijst over stress bekeken waar ik zelf dingen zou kunnen veranderen. Dit gaf mij een goed overzicht en hielp mij te richten op de stressfactoren die bij mij de hoofdpijnen deden verergeren. Ik moest erg veel van mezelf en was hierin ook wel erg streng voor mezelf, dit koste me erg veel energie. Ik heb geleerd hierin milder te zijn voor mezelf.

Tot slot heb ik geleerd hoe ik de spierknopen in mijn nek die met pijn uitstraalden naar mijn hoofd zelf kan uitmasseren.

Door dit alles in te zetten merk ik dat ik over veel dingen ben gaan nadenken en heeft het mij zeker geholpen dingen te veranderen die positief op mij uitwerken.

Het is alleen wel zo dat mijn klachten niet definitief zijn verdwenen. Maar nu weet ik wel waardoor ze kunnen ontstaan en dat ik daar aan kan werken en dat ze minder worden als ik toepas wat ik geleerd heb.

Wil je verder nog wat kwijt?

Er is een aanzienlijke verbetering in de hoofdpijn, dus kan ik mensen aanraden deze therapie te volgen. Ik heb de therapie als prettig ervaren en heb er veel van opgestoken.


Spanningsgerelateerde pijnklachten
Deelneemster groepstraining adem en ontspanning, november 2010

Wat waren je klachten?
Ik had veel last van spanningsklachten in mijn hoofd, nek, schouders en rug en had de behoefte om meer rust en balans te brengen in mijn lichaam en geest.

Wat is je ervaring met de groepstraining adem en ontspanning?
Met de training adem en ontspanning heb ik geleerd om dichter bij mezelf te komen en verbinding te voelen met lichaam en geest, waarvan voor mij duidelijk is dat deze samen één zijn.

De ontspanningsoefeningen waren voor mij een prettige manier om meer rust te ervaren en te kunnen krijgen in mijn lichaam. Ik ervoer hoe belangrijk het is om hier ook bewust tijd voor te maken in de drukte van alledag. In de afgelopen 6 weken was het fijn om te leren welke oefeningen voor mij het beste werken. Voor mij waren dit vooral de oefeningen in lighouding.

De training heb ik als erg positief ervaren en ik merk dat het me ook steeds beter lukt om ontspanning thuis in praktijk te brengen. Ik kom er meer door in balans en het helpt me om de spanningspijnen te verminderen. Dit wil ik graag behouden. De cd, waarop alle oefeningen ingesproken zijn met de rustgevende stem van de begeleider helpt mij hier enorm bij. De fijne persoonlijkheid van Wouter brengt op zich al veel rust en vertrouwen, wat de cursus ten goede komt.

Wil je verder nog iets kwijt?
Deze training wil ik een ieder aanbevelen. Ik vond het erg waardevol, jammer dat het afgelopen is. Ik wil de vier medecursisten ook bedanken en veel succes wensen.

Wouter, ik ben dankbaar voor alles waar we samen aan werken.


Chronische spier- en gewrichtspijnen (fibromyalgie)
Vera (39 jaar) mei 2010

Wat waren je klachten?
Ik had last van chronische vermoeidheid, spierpijn, pijn in de nek, rechterschouder en bovenarm en rechteronderrug en bil. En krachtverlies in armen, benen en handen en vingers.

Ik heb mijn hele leven al weinig energie gehad, maar door onwetendheid heb ik er geen aandacht aan geschonken. Dit uitte zich in het verleden in veel ziek zijn. Ik weet nu dat ik dit nooit had mogen negeren.

Na een zeer stressvolle en verdrietige tijd, brak een rustige tijd aan, en toen is alles geëxplodeerd. Ik kon mijn nek niet meer bewegen, mijn rug deed zeer en ook mijn armen en handen deden zeer. En ik was zo moe dat ik het ene been niet voor het andere kreeg. Ik sliep bijna niet van de pijn in mijn lichaam en van het piekeren wat er toch met me aan de hand was.

Er is, na onderzoek in het UMC, een etiket op me geplakt van Fibromyalgie. Maar mij ging het erom dat alle andere dingen werden uitgesloten, zoals reuma of sclerodermie (heeft mijn moeder). 
Samen met mijn huisarts heb ik medicatie gevonden waardoor ik weer beter ging slapen. Ik kreeg weer wat energie om de dag door te komen, maar er moest nog veel meer gebeuren.
Ik ben gestopt met roken en heb m.b.v. een diëtiste mijn hele eetpatroon omgegooid. Mijn bloeddruk en mijn cholesterol heb ik nu onder controle.

Wat is je ervaring met psychosomatische fysiotherapie? 
Ik ben door mijn huisarts naar Wouter Beekhuis verwezen voor mijn spier- en pijnklachten. Ik heb geleerd dat de pijn niets beschadigt aan mijn lichaam. Ook heb ik geleerd hoe ik mijn activiteiten zo goed mogelijk kan doen. Niet te veel in één keer, met voldoende rust. En als het echt niet gaat, dan schuif ik het door of vraag ik hulp aan mijn gezinsleden. Dit heb ik echt moeten leren.

En ik heb ook geleerd om lief voor mezelf te zijn, en dat het niet verkeerd is om eerst aan jezelf te denken. Dat ik ik ben en dat wat een ander daar van vindt, zijn/haar probleem is: ik voel wat het beste is voor mezelf.

En zodra ik had toegegeven aan dit alles, kon ik veel beter met de pijn omgaan. Ik heb nu een ritme in mijn leven gevonden dat bij me past en waar ik baat bij heb. En nu krijg ik veel meer dingen voor elkaar.

Wil je verder nog wat kwijt? 
Waar ik me zeer bewust van geworden ben, is dat geest en lichaam erg nauw samen werken: is er één in onbalans, dan heeft dat op beide invloed. 

Dus ik heb geleerd om mijn lichaam te begrijpen en om heel goed naar mezelf te luisteren.


Paniekklachten
Maaike (43 jaar) juni 2010

Wat waren je klachten?
In het begin was ik te angstig om naar de fysiotherapeut te gaan, maar met zweet in mijn handen ging ik toch maar onderweg. Het liefst wilde ik afbellen, want ik was zo bang om de deur uit te gaan, dat ik dan een naar, benauwd gevoel kreeg. Mijn keel voelde dik en mijn handen gingen tintelen.

Wat is je ervaring met psychosomatische fysiotherapie?
Bij het eerste contact was er gelijk rust in het gesprek. Ik voelde begrip voor waar ik mee zat. Het idee dat het niet tussen de oren zit, maar dat het er is en dat er wat aan gedaan kan worden.

Bij Wouter heb ik geleerd hoe te ontspannen. Ik merkte dat het me lukte en hierdoor kreeg ik ’s nachts al wat meer contole op de angst. Daarna gingen we heel rustig de angstige situaties inbeelden. Wanneer ik tegelijkertijd de ontspanningsoefeningen ging uitvoeren, merkte ik dat de paniek minder werd. Dan moest ik de oefeningen natuurlijk ook in de praktijk toepassen bij het autorijden en het de deur uit gaan. Doordat ik beter kon ontspannen, merkte ik dat ik door de dag heen rustiger werd. Het ontspannen ging steeds makkelijker en met het uitvoeren ging ik telkens een stapje verder. Het hielp mij ook enorm om samen realistische geruststellende gedachten op papier te zetten, zodat ik dat papiertje erbij kon pakken als ik erg gespannen werd. Wanneer ik het kaartje erbij pakte, werd de angst minder.

Hoe is het nu?
Inmiddels heb ik minder steun nodig van het kaartje en mijn neusspray. Ook hoefde ik mijn mobieltje niet meer bij me te hebben. Ik heb veel meer vrijheid in waar ik heen wil. Ik kan weer de deur uit en ik kan weer autorijden. Gewoon even naar buiten gaan in plaats van binnen te blijven heeft mij daar ook wel bij geholpen. Tot slot ben ik wat meer ontspannen geworden in wat ik allemaal moet doen.

Wil je verder nog wat kwijt?
Ik heb eerder fysiotherapie gehad en ik wist niet dat psychosomatische fysiotherapie bestond. Ik dacht dat dit soort dingen alleen bij een psycholoog konden. Ik was wel eerder bij een psycholoog geweest, maar daar ging men meer in op vroeger en op wat voor impact dat op nu had.

In het begin had ik het idee dat het een beetje zweverig was, om te gaan ontspannen. Aangezien ik eerder een psycholoog gehad had, had ik niet het idee dat het zou helpen. Achteraf bleek het heel concreet en ben ik heel blij dat het zo geholpen heeft. Wouter, bedankt.